Homemade Productions maakt van Mirjam Mous' prachtige griezelboek (dat in het najaar van 2017 uitkwam) een meedoe-musical voor 6+, en voor groep 3 en 4 van het basisonderwijs. Alles staat in het teken van participatie. Het publiek - met name groep 3 en 4 - wordt getriggerd om mee te doen. Zelf het geluid van enge piepende deuren te maken, zelf de griezelmuziek bij een scene te zingen, met elkaar een vreemd bos met zwiepende bomen uit te beelden. Het idee daarachter is om - naast een leuke inspirerende theaterervaring - kinderen ook mee te nemen in een wereld van muziek en geluid. Hoe maak je muziek? En wat is muziek anders dan geluid? Wat voor emoties kunnen muziek en geluid opwekken? Vertelt muziek ook een verhaal? Heb je voor muziek altijd een instrument nodig? Of kom je ook een end met potten en pannen?

 

“Een Spook(T)huis voor Fiene” is  een interactieve voorstelling die een meerwaarde geeft aan muziekonderwijs voor jonge kinderen. Door ze de functie van muziek te laten meemaken raken ze geïnteresseerd in het zelf maken van klanken, het zelf spelen van muziekinstrumenten. Het gaat daardoor in “Een Spook(T)huis voor Fiene” niet alleen om het verhaal maar ook hoe je – via muziek – dat verhaal kunt vertellen. Homemade levert daarvoor ook een lespakket aan waardoor de leerkracht de leerlingen kan voorbereiden op de voorstelling en ook hoe je met de opgedane kennis weer een stap verder kunt zetten in het muziekonderwijs. Op een speelse manier worden op die manier belangrijke factoren binnen de muziek – ritme, gebruik van stiltes, harmonieën en disharmonieën, stemmingversterking, concertgedrag, luisteren en doen – ingeleid. Dat alles in de heerlijke omgeving van een spannend verhaal, en de mogelijkheid tot heel veel interactie tussen de jonge toeschouwers en dat wat er op het toneel gebeurt.

 

MUZIEKONDERWIJS

Doelgroep: 6+, alle niveaus

 

Weeskind Fiene droomt van een warm thuis met lieve ouders. Ze is dan ook dolblij als Theodoor en Gursula haar uit het vreselijke weeshuis halen. Maar Fiene moet bij haar zogenaamde ouders dienstbode, huishoudster en kokkin tegelijk zijn. Want Gursula is zó lui dat ze na het eten het servies weggooit om de vaatwasser niet te hoeven inruimen. Fiene loopt weg en vindt onderdak in een oud huis waar een grote griezelfamilie woont. Dat is wel even wennen... een doodskist in de kelder, geesten waar je doorheen kunt lopen en een vrouw zonder hoofd. En toch, als ze die geesten wat beter leert kennen, blijken ze een stuk minder eng dan sommige mensen. Maar dan wordt Fiene door Theodoor ontdekt...

© Homemade Productions, 2017-2018

Louwesweg 1 | 1066 EA Amsterdam

Homemade Productions, 2017-2018 ©

Louwesweg 1 | 1066 EA Amsterdam