Spijt! - naar het prachtige boek van Carry Slee - werd in seizoen 2015/2016 en najaar 2016 uitgebracht als een musical met de energie die je van een productie voor een tienerpubliek mag verwachten maar ook met de ernst die het onderwerp pesten én zelfdoding verdienen. Dick van den Heuvel schreef het script, en regisseerde de voorstelling, met muziek van Jeroen Sleyfer. Net als bij het eerdere project “Afblijven” maakt Homemade Productions nu een bewerking, speciaal voor scholen.

 

Thema’s: Pesten, Zelfdoding

Doelgroep: 12+, alle niveaus

 

"Spijt is een kans om het vanaf nu beter te doen", zingt de verteller aan het begin van de voorstelling Spijt!. Als Jochem wordt gepest, kunnen David en Vera daar niks tegen doen. Ze proberen hem wel te helpen, maar het treiteren door Sanne en Justin is zo heftig dat zelfs leraar Tino daar niets tegen kan uitrichten. Met alle verschrikkelijke gevolgen van dien…

© Homemade Productions, 2017-2018

Louwesweg 1 | 1066 EA Amsterdam

Homemade Productions, 2017-2018 ©

Louwesweg 1 | 1066 EA Amsterdam

overzicht

Thema’s: Drugs, Angst, Durf

Doelgroep: PO&VO (Groep 8 en 12+), alle niveaus

Speeluur: 50 minuten

Opbouwtijd/afbouwtijd: 120 min.- 60 min.

Speelvlak: 6 x 8 x 3

Leerlingaantal: School maximaal 200.

De voorstelling is speciaal gemaakt voor op scholen, de aula of de gymzaal zijn de perfecte basis voor de voorstelling. Zoals je ziet in de trailer op deze website, komt de voorstelling mooi uit in de gymzaal en creëert dat juist een intieme setting. De leerlingen kunnen zo in een u-vorm rondom het speelvlak de voorstelling beleven.

Lesmateriaal: Lesbrief

Speelperiode: Heel seizoen 2017/2018

Lesbrief & Techniek

Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u een lesbrief voor de leerlingen en een begeleidende brief voor de docenten. Deze lesbrief kan gedeeltelijk gebruikt worden als voorbereiding op de voorstelling en gedeeltelijk ook als verwerking van de voorstelling. De oefeningen en opdrachten in de lesbrief spreken voor zichzelf, en we proberen daarmee een zekere mate van zelfredzaamheid bij de leerlingen te genereren als ook het prikkelen tot onderzoek en het formuleren van gedachten.

 

De technische lijst ontvangt u na het boeken van de voorstelling. Mocht u deze informatie al eerder willen ontvangen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kosten & Boeken

1 voorstelling €1870,00

2 voorstellingen €2350,00

3 voorstellingen in overleg

 

Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Heeft u een vraag over Afblijven op School, neem gerust contact met ons op via 020 - 261 24 35 of via het contactformulier op de contactpagina. Indien u direct een vrijblijvende optie op een van de voorstellingen wilt plaatsen, verwijzen wij u graag naar de website van Theater in School die onze boekingen regelt.