CAST EDEN
L
THEUN P ANTINGA

Theun Plantinga speelt heel veel rollen in "Hotel de Grote L". Hij studeerde af aan de opleiding Theaterdocent in Leeuwarden. Hij was te zien in o.a. Meneer Dinges, Schateiland, 101 Dalmatiërs, Jip en Janneke de Mjoeziekul, Bonifatius, Afblijven, Dribbel en afgelopen seizoen in Minoes naar het boek van Annie M.G. Schmidt. In 2010/2011 was hij ‘Kleinkunsttalent’ in het radioprogramma Volgspot op Radio 2. In 2011 won hij een Musicalworld Award voor Achtste-groepers huilen niet en een Gouden Gurbe voor zijn regie van Bloodbrothers. In 2013 werd hij vervolgens genomineerd voor een Musical Award voor de regie van Koning van Katoren. Verder is Theun dit seizoen te zien in de locatie Rock- opera Ik, Martinus en de PoieszREVUE.

L
A EXANDER BROUWER

Alexander Brouwer is Kos in "Hotel de Grote L". Hij studeerde in 2015 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, afstudeerrichting Muziektheater. In 2014 was hij te zien in de succesvolle theatervoorstelling "WarHorse". Daarvoor was hij te zien in "Brights Lights Big City" - o.a. in het M-Lab - onder regie van Daniël Cohen, en in "De Drijvende Stad" van Toneelgroep de Appel

L
L
ROBIN VAN DEN HEUVE
L

Robin speelt Briek, de oudere zus van Kos in "Hotel de Grote L". Zij studeerde zang aan de Rockacademie in Tilburg toen ze een overstap maakte naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waar ze in 2011 afstudeerde. In haar derde jaar nam ze tijdelijk de rol van Venus over in de musical Dromen zijn Bedrog.  Ze liep stage in de voorstelling Rhinocerocity bij Toneelgroep De Appel en in de musical "Homeless" bij Homemade, waar ze tevens verantwoordelijk was voor een deel van de muziek. Bij Homemade speelde ze de afgelopen jaren in de Horror-musical "Nightmare", "Afblijven" en "Spijt!". Ook was zij te zien als Tula in de tv-serie Gerede Twijfel bij omroep Max. Verder zong zij jarenlang in haar eigen band Daisy Vain.

MICHEL E SMIT
L

Michelle Smit speelt Isabel, het meisje waar Kos smoorverliefd op is, in "Hotel de Grote L". Ze studeerde in 2015 af aan ArtEZ Conservatorium in Arnhem, richting Muziektheater. Bij Tafel van Vijf speelde ze in de voorstelling "De Witt of Oranje" onder regie van Mirjam Koen. Op school was ze te zien in "We noemen het Silencio" onder regie van Daniël Cohen, en in "Into the woods" onder regie van Caroline Almekinders.

MY ENE WAA EWIJN

Mylène speelt Pel, het jongere zusje van Kos in "Hotel de Grote L". Zij speelde eerder al in diverse musicals zoals Joseph van Stage Entertainment, Shrek van Albert Verlinde producties, Droomvlucht (Stage en Efteling)  en Waanzinnig Gedroomd van Cook a Dream onder regie van Ruut Weissman, zij maakte 2 jaar lang deel uit van het Kinderen voor Kinderen koor en was te zien als de kleine Josje in show EYO van K3. Ook was zij te zien als Tessa de Waal in de tv-serie Meiden van de Herengracht bij Net5. Verder vormt zij een zangduo met haar tweelingzus Rosanne en samen hebben zij in 2013 het Junior Songfestival gewonnen met hun eigen geschreven liedje Double Me. Daarna hebben zij de hit Me & My Selfie en MooiBoy uitgebracht in samenwerking met Tjeerd Oosterhuis.

L
L